FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EMMYJA KONAČNO DOBILI OBITELJ SOPRANO I SARAH JESSICA PARKER

LOS ANGELES, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - "Obitelj Soprano" i junakinja"Seksa i grada" Sarah Jessica Parker, nakon nekoliko sušnih godina,nagrađeni su u nedjelju u Los Angelesu na 56. dodjeli najuglednijihameričkih televizijskih nagrada Emmy.
LOS ANGELES, 20. rujna 2004. (Hina/AFP) - "Obitelj Soprano" i junakinja "Seksa i grada" Sarah Jessica Parker, nakon nekoliko sušnih godina, nagrađeni su u nedjelju u Los Angelesu na 56. dodjeli najuglednijih američkih televizijskih nagrada Emmy.

Radi se o prvoj pobjedi za "Obitelj Soprano", proglašenoj najboljom dramskom serijom. Ta je saga o peripetijama obitelji mafijaša iz New Jerseyja dosad bezuspješno nominirana četiri puta.

Emmy je konačno pripao i Sari Jessici Parker, najboljoj glumici u humorističnoj seriji za lik Carrie u seriji "Seks i grad", čije je emitiranje završilo u proljeće. Pet prethodnih godina glumica je odlazila praznih rurku.

Zvijezda još jedne završene tv serije, "Frasier", Kelsey Grammer dobio je Emmyja za najboljeg glumca u humorističnoj seriji (četvrtog u 11 godina).

Televizijski svijet 2004. obilježen je završetkom kultnih serija, kako u SAD-u tako i u svijetu, poput "Prijatelja" ili "Seksa i grada". Svečana dodjela Emmyja nije im propustila odati počast emitirajući odlomke iz završnih epizoda: njujorški prijatelji napuštaju posljednji put svoj stan, Frasier posljednji put izgovara u mikrofon "laku noć, Seattle".

Dok se spremaju zamjenske serije, ove godine Emmy za najbolju humorističnu seriju pripao je seriji "Arrested development", o ekscentričnoj kalifornijskoj obitelji, u produkciji Rona Howarda.

Najboljim glumcem u dramskoj seriji proglašen je James Spader u "Pravdi za sve", dok je za najbolju glumicu proglašena Allison Janney iz "Zapadnog krila".

"Obitelj Soprano" odnijela je nagrade za najbolje sporedne glumce: Michael Imperioli u ulozi nećaka Tonyja Soprana te Drea de Matteo u ulozi Christopherove zaručnice. "Mogla bih povraćati, onesvjestiti se ili plakati, ali već ste me vidjeli u takvom stanju", našalila se glumica, danas zvijezda serije "Joey" uz Matta LeBlanca .

"Angels in America", tv film o AIDS krizi u režiji Mikea Nicholsa, prema dramskom predlošku Tonyja Kushnera, odnijeli su sve glavne nagrade u toj kategoriji: najbolji tv film, redatelj tv filma, scenarij i glumci.

U dvorani je izgledalo kao na dodjeli Oscara: sve puno filmskih zvijezda nominiranih za tv filmove. Ondje su se našli Antonio Banderas i Melanie Griffith, Al Pacino, Meryl Streep, John Turturro, Sharon Stone, Glenn Close pa čak i Donald Trump, zvijezda "The Apprentice". No, nagrada za reality show pripala je drugu godinu za redom programu "The Amazing Race".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙