FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKI MILITANTI ODRUBILI GLAVE TROJICI KURDSKIH TALACA

DUBAI, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Naoružana iračka skupina VojskaAnsar al-Sunna, bliska al-Qaidi, priopćila je u nedjelju na svojojinternetskoj stranici da je odrubila glavu trojici Kurda koje je otelanedaleko od Tajija, sjeverno od Bagdada, jer su služili američkimsnagama.
DUBAI, 19. rujna 2004. (Hina/AFP) - Naoružana iračka skupina Vojska Ansar al-Sunna, bliska al-Qaidi, priopćila je u nedjelju na svojoj internetskoj stranici da je odrubila glavu trojici Kurda koje je otela nedaleko od Tajija, sjeverno od Bagdada, jer su služili američkim snagama.

Trojica Kurda su "borci izdajničke Demokratske stranke Kurdistana (PDK) i dolaze iz grada Zakho, na granici s Turskom", navodi se u priopćenju skupine objavljenom na internetu.

Na istoj web-stranici skupina najavljuje videosnimku odrubljivanja glava koja zasad nije dostupna, ali ne navodi vrijeme otmice i smaknuća trojice talaca.

Dana 15. rujna američki vojni izvor izvijestio je da su američke snage nedaleko od Bagdada pronašle tri obezglavljena trupla i glave triju osoba, najvjerojatnije Iračana.

Vojska Ansar al-Sunna priopćila je 31. kolovoza da je ubila 12 Nepalaca koje je bila otela jer su surađivali s američkim snagama u Iraku. Njihovo je smaknuće bilo najveći pokolj talaca u Iraku nakon pada režima Sadama Huseina u travnju 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙