FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Središnja svečanost Dana Moskve u Zagrebu

ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Središnjom svečanošću i predstavom"Rat i mir" L.N. Tolstoja u izvedbi Kazališne škole Pjotra Fomenka,večeras su u Hrvatskom narodnom kazalištu i službeno otvoreni DaniMoskve u Zagrebu, koji se održavaju od 14. do 19. rujna.
ZAGREB, 18. rujna 2004. (Hina) - Središnjom svečanošću i predstavom "Rat i mir" L.N. Tolstoja u izvedbi Kazališne škole Pjotra Fomenka, večeras su u Hrvatskom narodnom kazalištu i službeno otvoreni Dani Moskve u Zagrebu, koji se održavaju od 14. do 19. rujna.

"Prijateljstvo nije lako uspostaviti, ali Zagrebu i Moskvi to je uspjelo prije tri godine potpisivanjem Sporazuma o kulturnoj suradnji," rekla je zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić na svečanosti.

Ona je zahvalila Rusima što su tijekom Dana Moskve u Zagrebu prikazali najbolje iz svoje kulturne baštine, a zamjenik moskovskog gradonačelnika Anatolij V. Petrov je izrazio zadovoljstvo kulturnom i gospodarskom suradnjom dva grada.

Gradonačelnica Pavić zahvalila je na toplom prijemu u Moskvi i Beslanu, gdje je bila pozvana u znak zahvalnosti na ponudu Grada Zagreba da mališanima iz Beslana nakon terorističkog napada na tamošnju školu osigura oporavak u odmaralištu u Velom Lošinju. Petrov je još jednom zahvalio gradonačelnici na toj lijepoj gesti a Zagrepčanima na pomoći beslanskoj djeci.

Na večerašnjoj svečanosti Dana Moskve u Zagrebu nazočan je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Na Danima Moskve u Zagrebu održavaju se brojna kulturna događanja, od večeri romance i ruskih modnih dizajnera, do obilježavanja 100. godišnjice smrti A.P. Čehova.

Manifestacija Dani Moskve u Zagrebu završit će sutra koncertima Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem ruskog dirigenta Pavela Kogana.

U palači Dverce sutra će zagrebačka gradonačelnica i zamjenik moskovskog gradonačelnika potpisati deklaraciju o nastavku suradnje između Zagreba i Moskve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙