FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 18. rujna

ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 18. rujna.
ZAGREB, 17. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 18. rujna.

SPLIT - Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Stjepan Mesić bit će nazočan na proslavi Dana Hrvatske ratne mornarice (HRM) i 13. obljetnice HRM-a. Svečanost će biti održana u 10 sati, a nakon toga u 11,30 sati započet će vježba iskrcavanja pomorskih diverzanata iz helikoptera na brod u vožnji i vježba presretanja nepoznatog broda i manevra prekrcavanja snaga s broda na brod. Mesić će u Ratnu luku Lora stići u 9,30 sati.

SINJ - Potpredsjednica Vlade i Ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sudjelovat će na hodočašću u svetištu Sinjske Gospe. Tijekom boravka u Sinju, potpredsjednica Vlade susrest će se s gradonačelnikom Matom Jukićem, te s gvardijanom svetišta fra Zoranom Kutlešom i s vojnim ordinarijem Jurjem Jezerincem.

VELIKA GORICA - Otvorenje prvog velikogoričkog sajma novih automobila "VG auto show". Sajam organizira dvanaest velikogoričkih i nekoliko zagrebačkih auto salona, a traje dva dana. Na 8 tisuća četvornih metara izložbene površine na zapadnom ulazu u Veliku Goricu, predviđeno je predstavljanje 20 automobiskih marki i više od 100 najnovijih modela koji se mogu kupiti na domaćem tržištu. Osim automobila bit će predstavljeni noviteti u programu bicikala i skutera. Sajam će otvoriti ministar gospodarstva Ivan Šuker (parkiralište Unikomerca na zapadnom ulazu u Veliku Goricu 11,00 sati).

KOMIŽA - U okviru Dana Ranka Marinkovića, koji se održavaju na Komiži, održat će se znanstveni skup "Ranko i njegovo vrijeme". Dani Ranka Marinkovća održavaju se od 17. do 19. rujna pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. (u 10 sati).

ZAGREB - Svečano otvorenje Dana Moskve u Zagrebu nastupom kazališne škole Pjotra Fomenka, koja će izvesti Tolstojev "Rat i mir" (Hrvatsko narodno kazalište 19 sati). Dani Moskve održavaju se od 13. do 19. rujna u organizaciji Gradskog poglavarstva i Gradskog ureda za kulturu. Zagreb u tu manifestaciju, u sklopu koje je priređen bogat kulturni program, ulaže 980 tisuća kuna, a Moskva dvostruko više. Dani Moskve održavaju se istodobno kad i Jesenji zagrebački velesajam na kojemu je Rusija zemlja-partner.

RIJEKA - Dvodnevna proslava u povodu 90. obljetnice osnutka Češke besede u Rijeci i 10. obljetnice njezine obnove počet će otkrivanjem spomen ploče na zgradi u Lošinjskoj ulici 8 u kojoj je 1914. osnovana Češka beseda (u 11 sati). Ploču će otkriti veleposlanik Češke Republike u Hrvatskoj Petr Burianek. Prijam za predstavnike češkog parlamenta te predstavnike češke manjine, Saveza Čeha, Češke besede i veleposlanstva u Hrvatskoj priredit će riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (Korzo 16 u 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙