FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DANI MOSKVE U ZAGREBU OD 14. DO 19. RUJNA

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Nizom kulturnih događanja u Zagrebudanas započinju Dani Moskve koji, u organizaciji Gradskog poglavarstvai Gradskog ureda za kulturu, traju do 19. rujna.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Nizom kulturnih događanja u Zagrebu danas započinju Dani Moskve koji, u organizaciji Gradskog poglavarstva i Gradskog ureda za kulturu, traju do 19. rujna.

Posjetitelje očekuje bogat kulturni program, od ruske romance večeras u "Gavelli", do predstavljanja ruske filmske produkcije u kinu "Tuškanac", izjavio je pročelnik Gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević.

Ruski dirigent svjetskog glasa Pavel Kogan, umjesto najavljenog jednog, održat će čak dva besplatna koncerta u dvorani "Vatroslav Lisinski" ravnajući Zagrebačkom filharmonijom.

Zagreb u tu manifestaciju ulaže 980 tisuća kuna, a Moskva dvostruko više.

Svečano otvorenje bit će u subotu u Hrvatskom narodnom kazalištu, nastupom kazališne škole Pjotra Fomenka, koja će izvesti Tolstojev "Rat i mir".

U sklopu Dana Moskve u Zagrebu bit će organizirana Večer ruskih modnih dizajnera u Tvornici, dok će se u Gradskoj knjižnici prigodnim programom obilježiti 100. obljetnica smrti A.P. Čehova.

Dani Moskve održavaju se istodobno kad i Jesenji zagrebački velesajam na kojemu je Rusija zemlja-partner.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙