FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagrebačka gradonačelnica uskoro u posjetu beslanu

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavićće na poziv iz Sjeverne Osetije posjetiti Beslan i tamošnju školunastradalu u terorističkom napadu u znak zahvalnosti što je u imeGrada Zagreba pozvala 50 nastradalih školaraca na oporavak uzagrebačko gradsko odmaralište u Velom Lošinju.
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić će na poziv iz Sjeverne Osetije posjetiti Beslan i tamošnju školu nastradalu u terorističkom napadu u znak zahvalnosti što je u ime Grada Zagreba pozvala 50 nastradalih školaraca na oporavak u zagrebačko gradsko odmaralište u Velom Lošinju.

Učenici iz Beslana će na Lošinju boraviti sa svojim učiteljima i uz stručnu liječničku pratnju, a stići će za mjesec-dva, ovisno o procjeni ruskih dječjih psihologa.

Gradonačelnica je na konferenciji za novinare zahvalila Zagrepčanima koji su djeci iz Ruske Federacije također ponudili smještaj u svojim domovima uz napomenu da će Grad proširiti akciju na građane ako bude potrebno o čemu će također odlučivati stručnjaci.

Ta je vijest odjeknula u većini ruskih medija, a kao odgovor i zahvalu na zagrebačku ponudu, ruski dirigent Pavel Kogan odlučio je umjesto jednoga u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" održati dva besplatna koncerta za građane Zagreba 19. rujna u okviru "Dana Moskve u Zagrebu" koji će se održavati od 13. do 19. rujna, paralelno s održavanjem Jesenskog zagrebačkog velesajma na kojem je Rusija ove godine zemlja partner.

"Dani Moskve u Zagrebu će pokazati da partnerstvo kulture i gospodarstva može funkcionirati", ocijenila je Andrea Zlatar, članica Gradskog poglavarstva za kulturu.

Pročelnik Gradskog ureda za kulturu Vladimir Stojsavljević je najavio da su gosti iz Moskve pripremili bogat kulturni program, od večeri ruske romance u "Gavelli" do promoviranja filmova u kinu "Tuškanac" i napomenuo da Grad Zagreb u cijelu manifestaciju ulaže 980.000 kuna, a Moskva dvostruko više.

Na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu je najavljeno i da će ruski kipar i slikar Zurab Tsereteli u proljeće 2005. u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu prirediti izložbu svojih djela također ponukan zagrebačkom gestom za domaćinstvom ruskim mališanima.

Zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić će u Moskvi boraviti od 15. do 18. rujna ove godine na skupu pod nazivom "Konferencija za mir" zajedno s više od 100 gradonačelnika iz cijelog svijeta, a jedan dan će odvojiti i za posjet Beslanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙