FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFRIČKI PARLAMENT POČEO S RADOM U JUŽNOAFRIČKOJ REPUBLICI

JOHANNESBURG, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sveafrički parlamentosnovan je u četvrtak u Midrandu, poslovnom središtu nedaleko odJohannesburga u Južnoafričkoj Republici, a tom je prilikomorganizirana i svečanost dobrodošlice za 265 članova tog tijela.
JOHANNESBURG, 16. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Sveafrički parlament osnovan je u četvrtak u Midrandu, poslovnom središtu nedaleko od Johannesburga u Južnoafričkoj Republici, a tom je prilikom organizirana i svečanost dobrodošlice za 265 članova tog tijela.

Afrički parlament trebao bi biti jedan od glavnih organa Afričke unije, uspostavljene u lipnju 2002. godine, koji će donositi zakone za cijeli afrički kontinent. Osnovan je po uzoru na Europski parlament i zasjedat će dvaput godišnje.

Sveafrički parlament u početku će savjetovati svoje 53 zemlje članice o političkim pitanjima, od epidemije AIDS-a do katastrofalnog vanjskog duga.

Međutim, neki analitičari tvrde da će Sveafrički parlament u stvari biti neučinkoviti debatni forum, na kontinentu na kojem vladari nekoliko država duguju svoju vlast prevratima ili izborima za koje međunarodni promatrači tvrde da su bili lažirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙