FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRUCK: KARADŽIĆ I MLADIĆ NA SLOBODI - "ENORMAN SKANDAL"

NOORDWIJK, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) Činjenica da nekadašnji političkivođa bosanskih Srba Radovan Karadžić i nekadašnji zapovjednik njihovihoružanih snaga Ratko Mladić još uvijek izbjegavaju međunarodnoj pravdije "enormni skandal", ocijenio je u petak njemački ministar obranePeter Struck.
NOORDWIJK, 17. rujna 2004. (Hina/AFP) Činjenica da nekadašnji politički vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić i nekadašnji zapovjednik njihovih oružanih snaga Ratko Mladić još uvijek izbjegavaju međunarodnoj pravdi je "enormni skandal", ocijenio je u petak njemački ministar obrane Peter Struck.

"Enorman je skandal to što još nismo uspjeli presresti Karadžića i Mladića, dvojicu najvažnijih ratnih zločinaca na Balkanu, ni poslati ih pred međunarodni sud", izjavio je novinarima Struck koji sudjeluje na neslužbenom sastanku ministara obrane EU-a.

Karadžić je nedostupan sudu otkako je on 1995. protiv njega podigao optužnicu za ratne zločine, zločine protiv čovječnosti i genocid tijekom rata u BiH. Mladić, optužen kao jedan od protagonista provedbe politike "etničkog čišćenja" u BiH, u bijegu je od 1996.

Europska unija krajem godine preuzima zapovjedništvo međunarodnih snaga u BiH pa je Struck najavio kako "će vrlo usko surađivati s američkim prijateljima u lovu na ratne zločince".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙