FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REPREZENTACIJA SRI LANKE NETRAGOM NESTALA U NJEMAČKOJ

BERLIN, 17. rujna 2004. (Hina) - Bavarska policija i organizatorijednog sportskog turnira u podalpskom gradiću Wittislingenu još uvijektragaju za cjelokupnom rukometnom reprezentacijom Sri Lanke koja jenetragom nestala početkom tjedna.
BERLIN, 17. rujna 2004. (Hina) - Bavarska policija i organizatori jednog sportskog turnira u podalpskom gradiću Wittislingenu još uvijek tragaju za cjelokupnom rukometnom reprezentacijom Sri Lanke koja je netragom nestala početkom tjedna.

Neke indicije govore u prilog teze da je cjelokupna momčad od 23 člana pobjegla u Italiju ta da su tamo već našli smještaj i posao kod rodbine.

Njemačko-srilankanska tvrtka za organizaciju sportskih turnira - AGSEP priopćila je da se, prema nekim izvorima, već nekoliko "rukometaša" iz Italije javilo svojim obiteljima u Sri Lanki. Osim toga se javilo nekoliko svjedoka koji su u noći s nedjelje na ponedjeljak, u blizini hotela u kojem je bila smještena reprezentacija, vidjeli nekoliko taksija muenchenskih oznaka u koje su ušli tamnoputi sportaši.

U potragu je u međuvremenu uključeno i veleposlanstvo Sri Lanke u Berlinu. Domaćini rukometnog turnira u Wittislingenu, koji su mu pozivom momčadi Sri Lanke htjeli dati međunarodni karakter, u međuvremenu su posumnjali u sportsku kompetenciju azijskih rukometaša. Naknadnom analizom video snimaka utvrđeno je, naime, da mnogi igrači "vjerojatno nikada nisu držali rukometnu loptu u rukama".

Kako stvari sada stoje, izgleda da je čitava priča oko rukometne reprezentacije poslužila kao paravan za ilegalnu imigraciju. Navodno je momčad okupljena navrat-nanos kada se pročulo da se na taj način lako mogu dobiti ulazne vize za Europsku uniju.

Tvrtka AGSEP je "šokirana" nestankom momčadi. "Mi već 15 godina organiziramo sportsku razmjenu i dosad još niti jedan sportaš nije nestao", tvrdi vodstvo tvrtke.

Rodbini nestalih "rukometaša" i AGSEP-u prijeti sukob s lokalnim vlastima, jer je za svakog od 23-ojice rukometaša položena "jamčevina" od 4700 eura za slučaj da se ne vrate u domovinu. Očito da rodbina "rukometaša" od svojih novopečenih gastarbajtera očekuje višestruku korist.

AGSEP je, poučen nastankom "rukometaša", za svaki slučaj otkazao predstojeće europske turneje izabranih vrsta Sri Lanke u ženskom nogometu, badmintonu i stolnom tenisu barem toliko dugo dok se ne ustvrdi prava pozadina ovog sportskog angažmana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙