FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIŠE OD STOTINU ZATOČENIKA PUŠTENO IZ ABU GHRAIBA

ABU GHRAIB, 16. rujna 2004. (Hina/AFP) - Više od stotinu zatvorenikapušteno je u četvrtak iz zatvora Abu Ghraib, zapadno od Bagdada, danpošto je iz istog zatvora oslobođeno 275 zatvorenika, javlja novinarAFP-a.
ABU GHRAIB, 16. rujna 2004. (Hina/AFP) - Više od stotinu zatvorenika pušteno je u četvrtak iz zatvora Abu Ghraib, zapadno od Bagdada, dan pošto je iz istog zatvora oslobođeno 275 zatvorenika, javlja novinar AFP-a.

Stotinu i osam zatvorenika, od kojih su mnogi u zatvoru proveli više mjeseci, oslobođeno je u nazočnosti iračkog ministra za ljudska prava Bahtiara Aminea koji se obratio bivšim zatočenicima, zaželjevši im novi početak u životu i "aktivno sudjelovanje u izgradnji novog Iraka".

Uprava američkog zatvora otvorila je u toj prigodi novu bolnicu u sklopu zatvora, u vrijednosti 26 milijuna dolara, koja će, po riječima američkih dužnosnika, omogućiti 2.500 zatočenika koji ostaju u Abu Ghraibu kvalitetnu liječničku njegu.

Iz ovog golemog zatvora oslobođeno je više stotina zatvorenika, pošto se proljetos doznalo da su ih američki vojnici zlostavljali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙