FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LURA: ZA 21 OD 33 ZADARSKA RADNIKA PRONAĐENA ALTERNATIVA

ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura umogućnosti je ponuditi 21 novo radno mjesto radnicima zadarskemljekare, a za ostalih 12 zaposlenika intenzivno se razmatra mogućnostpremještaja na druga radna mjesta unutar Lure, kod drugog poslodavcaili putem povoljnijih otpremnina u odnosu na Kolektivni ugovor,priopćeno je danas iz te tvrtke.
ZAGREB, 16. rujna 2004. (Hina) - Prehrambena industrija Lura u mogućnosti je ponuditi 21 novo radno mjesto radnicima zadarske mljekare, a za ostalih 12 zaposlenika intenzivno se razmatra mogućnost premještaja na druga radna mjesta unutar Lure, kod drugog poslodavca ili putem povoljnijih otpremnina u odnosu na Kolektivni ugovor, priopćeno je danas iz te tvrtke.

Prehrambena industrija Lura proizvodnju u zadarskoj tvornici prekinula je početkom rujna.

O zbrinjavaju radnika bilo je riječi na jučerašnjem sastanku poslovodstva Lure i Radničkog vijeća Tvornice Zadar te predstavnika Sindikata PPDIV-a.

Zaposlenicima zadarske Mljekare bit će ponuđeno 21 radno mjesto i to devet u Lurinom Logističko-prodajnom centru Zadar, šest u pogonu u Zagrebu, te šest radnih mjesta kod drugih poslodavaca na zadarskom području.

Postupak utvrđivanja novih radnih mjesta se nastavlja, a u Luri očekuju i dodatne prijedloge. Pritom ističu da zaposlenici koji prihvate posao u Luri na području Zagreba ostvaruju pravo na posebne naknade (za odvojeni život od obitelji, sufinanciranje troškova stanovanja i dr).

Predstavnici Radničkog vijeća izvijestili danas zaposlenike zadarske tvornice, nakon čega su započeli pojedinačni radni sastanci sa zaposlenicima oko ponuđenih radnih mjesta, uvjetima rada, daljnjem postupku i dr.

Zaposlenici bi se o ponudama trebali izjasniti do kraja sljedećeg tjedna, a ukoliko ne prihvate, u drugom krugu razgovora bit će im ponuđeno drugo od raspoloživih radnih mjesta.

Nakon utvrđivanja konačnog stanja popunjenih ponuđenih radnih mjesta, prijedlog premještaja zaposlenika na nova radna mjesta dat će se na savjetovanje Radničkom vijeću.

U Luri očekuju da će Program zbrinjavanja viška radnika, uključujući savjetovanje s Radničkim vijećem i odobrenje od strane Zavoda za zapošljavanje, biti završen do kraja listopada. Njime će biti obuhvaćeno svih 33 zaposlenika, a do konačne izrade Programa zaposlenici će primati plaću i ostvarivati sva prava iz radnog odnosa.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙