FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: OSUMNJIČEN ZA 20 RAZBOJSTAVA

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila je44-godišnjeg muškarca da je u proteklih pet mjeseci na području gradauz prijetnju pištoljem opljačkao oko 50 tisuća kuna iz 20 trgovina,ljekarni i kioska.
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačka policija osumnjičila je 44-godišnjeg muškarca da je u proteklih pet mjeseci na području grada uz prijetnju pištoljem opljačkao oko 50 tisuća kuna iz 20 trgovina, ljekarni i kioska.

Osumnjičeni se tereti da je od travnja do kolovoza u više navrata maskiran plavom kapom s prorezima za oči i uz prijetnju pištoljem od zaposlenica uzimao novac. Tako je sredinom svibnja, tvrdi policija, ušao u trgovinu Vilva u Gandijevoj ulici i od zaposlenice zatražio novac, a kada mu je ona pokušala skinuti kapu s glave, primio ju je za vrat i u nju uperio pištolj, a od njene kolegice zatražio novac uz prijetnju da će pucati. Nakon toga je pustio djevojku i prišao njenoj kolegici, pošpricao je suzavcem po očima i iz blagajne ukrao oko tisuću kuna i pobjegao.

Sumnjiči ga se i da je krajem srpnja opljačkao četiri tisuće kuna iz ljekarne u Zvonimirovoj ulici, a 20. kolovoza 700 kuna iz blagajne poslovnice Hrvatske lutrije u Ulici grada Vukovara iz koje je preplašena službenica pobjegla.

U policiji kažu da je u razbojstva nekada išao i nemaskiran. Tada bi ulazio u trgovine u kojima su zaposlenice bile same i zatražio cigarete, a kada bi se one sagnule po cigarete ili mu željele naplatiti izvukao bi pištolj i uz prijetnju da će pucati tražio novac.

Osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru zagrebačkog Okružnog zatvora, kažu u policiji koja nije otkrila njegov identitet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙