FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MUZEJ MUNCH ZATVOREN ZBOG PROMJENE SUSTAVA NADZORA

OSLO, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Muzej Munch u Oslu, na udaru kritikenakon prošlomjesečne krađe dvaju remek-djela među kojima "Krika",zatvorit će vrata na "oko tri tjedna", koliko je potrebno da seinstalira novi sustav video-nadzora, priopćeno je u ponedjeljak izgradske uprave.
OSLO, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Muzej Munch u Oslu, na udaru kritike nakon prošlomjesečne krađe dvaju remek-djela među kojima "Krika", zatvorit će vrata na "oko tri tjedna", koliko je potrebno da se instalira novi sustav video-nadzora, priopćeno je u ponedjeljak iz gradske uprave.

"Postavit ćemo novi nadzorni sustav. To je bilo predviđeno prije krađe 'Krika' ali smo sad zaključili pregovore" s ponuđačem, izjavila je direktorica umjetničkih zbirki grada Osla Lise Mjoes.

Uprava muzeja meta je brojnih kritika od krađe "Krika" i "Madone", dvaju remek-djela norveškog slikara Edvarda Muncha 22. kolovoza. Dvije naoružane osobe s maskama uspjele su se domoći remek-djela usred dana i pred očima brojnih posjetitelja, a potom neometano pobjeći.

Policija dosad nije nikoga uhitila, a slika i dalje nema.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙