FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O KONSOLIDACIJI I PRIVATIZACIJI IPK

ERDUT, 16. rujna 2004. (Hina) - Nadzorni odbor i Uprava osječkogpoljoprivrednog kombinata IPK dd ocijenili su danas kako sufinancijska konsolidacija i restrukturiranje tvrtke te privatizacijadijela njezinih društava, uza sve probleme, okončani, uz nastojanja dase zaštite interesi zaposlenika, grada Osijeka i ovoga dijelaHrvatske.
ERDUT, 16. rujna 2004. (Hina) - Nadzorni odbor i Uprava osječkog poljoprivrednog kombinata IPK dd ocijenili su danas kako su financijska konsolidacija i restrukturiranje tvrtke te privatizacija dijela njezinih društava, uza sve probleme, okončani, uz nastojanja da se zaštite interesi zaposlenika, grada Osijeka i ovoga dijela Hrvatske.

Budući da se na glavnoj skupštini društva, 18. rujna, bira novi Nadzorni odbor, dosadašnji predsjednik toga tijela Ivica Pančić na današnjoj je konferenciji za novinare u Erdutu kazao kako su time stvorene dobre osnove za aktivnosti budućih upravljačkih tijela, bez obzira što su, kako je rekao, "postojale koncepcije kojima je cilj bio razbijanje IPK i preuzimanje od strane drugih poduzeća, mimo natječaja".

Na novinarski upit ima li naznaka da će Vlada izmijeniti postojeći koncept privatizacije, budući da ga je usvojila bivša koalicijska Vlada, Pančić je ocijenio kako smatra da su sve aktivnosti u posljednjih osam mjeseci rađene uz punu suglasnost Hrvatskog fonda za privatizaciju.

"Privatizacija u Hrvatskoj sve ove godine nije bila na dobrim osnovama. Imali smo primjere krivoga koncepta u devedestim godinama, u godinama vladavine koalicijske vlasti, kada neke privatizacije nisu bile dobro pripremljene, a na žalost i u posljednjih osam mjeseci imali smo niz slučajeva koji pokazuju da oni, koji bi trebali voditi računa o tome što je interes Hrvatske, to izgleda ne znaju", rekao je Pančić.

Predsjednik Uprave IPK dd Ivan Bačić izrazio je zadovoljstvo što se održao koncept privatizacije koji je u nekim poduzećima unutar društva promovirao model radničkog dioničarstva, dok su za tvrtke koje su preuzeli strateški partneri pronađeni provjereni ulagači, kao što su "Meggle" i "Pioneer" koji će, kako je rekao, izvoziti više od 60 posto svoje ovdašnje proizvodnje.

Dodao je kako IPK, uz ostale aktivnosti, želi zadržati čelno mjesto u Hrvatskoj po proizvodnji šećera, biti u vrhu proizvodnje konditorskih proizvoda, a da se pri privatizaciji Tvornice ulja realizira projekt proizvodnje bio-dizela.

(Hina) xivuč yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙