FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MALI DIONIČARI IPK KANDITA NAMJERAVAJU OBJAVITI PONUDU ZA PREUZIMANJE TVRTKE

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Grupa od 191 dioničara osječkogproizvođača čokolade i bombona IPK Kandita, koji zajedno imaju 40,64postotni udio u glasovima skupštine te tvrtke, objavila je namjeruobjave ponude za preuzimanje preostalih dionica, stoji u obavijestiIPK Kandita koju danas prenosi Varaždinska burza.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Grupa od 191 dioničara osječkog proizvođača čokolade i bombona IPK Kandita, koji zajedno imaju 40,64 postotni udio u glasovima skupštine te tvrtke, objavila je namjeru objave ponude za preuzimanje preostalih dionica, stoji u obavijesti IPK Kandita koju danas prenosi Varaždinska burza.

Spomenuti dioničari sklopili su "Dioničarski ugovor", kojim su se obvezali na međusobno usklađeno djelovanje u u upravljanju tim društvom, stjecanju novih dionica te drugim aktivnostima od zajedničkog interesa, pa tako i objave ponude za preuzimanje.

Potpisnici ugovora vlasnici su ukupno 321.814 dionica IPK Kandita, od čega 151.797 dionica imaju pravo glasa, što im daje 40,64 posto od ukupnog broja glasova u skupštini tvrtke.

Temeljem te činjenice, a u skladu sa Zakonom o preuzimanju dioničkih društava, potpisnici ugovora najavili su 27. kolovoza svoju namjeru da objave ponudu za preuzimanje preostalih dionica.

Prema podacima iz prospekta za uvrštenje u kotaciju JDD Varaždinske burze (s kraja 2002. godine), temeljni kapital IPK Kandita iznosi 54,35 milijuna kuna i podijeljen je na 543.490 redovnih dionica nominalne vrijednosti od 100 kuna.

Mali dioničari pritom su vlasnici ukupno 45,70 posto dionica, u vlasništvu IPK Osijeka je 33,49 posto dionica, a Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka posjeduje 20,75 posto dionica.

Varaždinska burza danas je prenijela i obavijest kako je nakon provedbe prijenosa kod Središnje depozitarne agencije IPK Kandit stekao 106.001 trezorsku dionicu po cijeni od 98 kuna, a na osnovi Ugovora o prodaji dionica, koji su u svibnju i lipnju ove godine potpisali s IPK Osijekom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙