FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik sabora Šeks na proslavi Dana općine Štefanje

ŠTEFANJE, 15. rujna 2004. (Hina) - Uz blagdan Blažene Gospe Žalosne,zaštitnice općine Štefanje, ta je općina Bjelovarsko-bologorskežupanije obilježila danas svoj dan i 11. obljetnicu utemeljenja.
ŠTEFANJE, 15. rujna 2004. (Hina) - Uz blagdan Blažene Gospe Žalosne, zaštitnice općine Štefanje, ta je općina Bjelovarsko-bologorske županije obilježila danas svoj dan i 11. obljetnicu utemeljenja.

Uz Dan općine predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks večeras je u središtu Štefanja na Trgu Franje Tuđmana otkrio spomen bistu prvome hrvatskom predsjedniku.

Govoreći pak na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća i Poglavarstva, Šeks je čestitao stanovnicima i općinskim čelnicima Dan općine Štefanje, te istaknuo da bi što više mladih trebalo zadržati na selu i općinama u ruralnim područjima.

Naglasio je da ako se nastavi odljev stanovništva u gradove, uzaludno je ulaganje u komunalnu infrastrukturu u općinama i manjim sredinama.

Predsjednik Sabora također je istaknuo da treba razvijati seoska gospodarstva.

Predsjednik općine Ivo Emić rekao je da je posljednjih godina znatno poboljšana kakvoća života u svim mjestima općine Štefanje, udaljene 15-tak kilometara od Bjelovara, a posebice zbog razvoja infrastrukture.

Istaknuo je da je prošle godine u općini završena gradnja vodovoda, a da je cilj izgraditi industrijsku i poslovnu zonu te omogućiti brži razvoj obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, jer je riječ o izrazito agrarnome području.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙