FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SRPNJU 20,2 TISUĆE BLOKIRANIH ŽIRO RAČUNA

ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 15. rujna 2004. (Hina) - Hina- Financijski servis

U SRPNJU 20,2 TISUĆE BLOKIRANIH ŽIRO RAČUNA

Nepodmirene naloge za plaćanje, u ukupnom iznosu od 11,74 milijardi kuna, u srpnju je u Hrvatskoj imalo 20.246 pravnih osoba sa ukupno 29.582 zaposlena, podaci su Financijske agencije koje prenose "Gospodarska kretanja" Hrvatske gospodarske komore.

U odnosu na mjesec prije visina nepomirenih naloga blago je smanjena, za 22 milijuna kuna, dok je broj pravnih osoba sa blokiranim žiro računima manji za 104.

U prvih sedam mjeseci ove godine, vrijednost nepodmirenih naloga je, smanjujući se svakog mjeseca, pala za ukupno 1,1 milijardu kuna, gotovo jednako kao i u istom razdoblju prošle godine.

Istodobno je broj blokiranih pravnih osoba u tom razdoblju pao za 1,5 tisuće, što je dva puta manje nego u istom razdoblju prošle godine, navode analitičari HGK.

U srpnju je broj pravnih osoba s blokiranim žiro računima pao dvadeset i treći uzastopni mjesec (za 0,5 posto) te se zaustavio na 20,2 tisuće, najmanjoj razini od listopada 1997. godine.

Istodobno je, sedmi uzastopni mjesec, pao iznos njihovih nepodmirenih naloga (za 0,2 posto), a njihova vrijednost (od 11,74 milijarde kuna), najmanja je razina od kolovoza 1998. godine. U blokiranim pravnim osobama je u srpnju bilo zaposleno 29,6 tisuća ljudi, što je njihov najmanji broj unatrag više od deset godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙