FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

filmovi iz južne afrike nude ljubav i humor

TORONTO, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Desetljeće nakon što jezavršilo razdoblje apartheida u Južnoj Africi, tamošnji filmskiredatelji konačno su dočekali trenutak da se u filmskim pričama osvrnus humorom na nesretnu prošlost svoje zemlje.
TORONTO, 15. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Desetljeće nakon što je završilo razdoblje apartheida u Južnoj Africi, tamošnji filmski redatelji konačno su dočekali trenutak da se u filmskim pričama osvrnu s humorom na nesretnu prošlost svoje zemlje.

"Konačno smo se normalizirali nakon tolikih godina koje smo proživjeli u nezdravom sistemu", rekao je direktor filma "Zulu love letter" Ramadan Suleman. "Željeli smo ispričati priču o ljubavi, o ozdravljenju zemlje, a prije svega svih nas", dodao je redatelj Suleman koji je ove godine zvijezda Međunarodnog filmskog festivala u Torontu.

Suleman je južnoafrički redatelj koji se filmom "Zulu love letter" predstavlja u okviru nacionalnog programa svoje zemlje. Raznolikost tog programa je očita jer među filmovima iz Južne Afrike ima i ljubavnih priča i komedija te jedan triler u koprodukciji s Velikom Britanijom.

"To je prilika za Južnoafikance, posebice crne, da u svojem življenu pronađu i smiješne strane", rekao je Teddy Mattera, redatelj komedije "Max and Mona", priče o mladom seljaku s darom za oplakivanje pokojnika na sprovodima i njegovim gradskim nevoljama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙