FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 6. rujna 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

ZAGREB - Glumac Tom Cruise krstari južnim Jadranom oko Dubrovnika na luksuznoj jahti "Arctic P" u društvu svoje majke Mary Lee Mapother, ali bez bivše supruge Nicole Kidman i djece kako se nagađalo, objavljuje hrvatski tisak. Novine pišu da je Hoolywoodska zvijezda sletila je u subotu ujutro u dubrovačku zračnu luku privatnim zrakoplovom. Zatim se uputio u Cavtat gdje se ukrcao na supermoderno uređenu jahtu dugu 88 metara i sagrađenu prije 35 godina, i isplovio prema Elafitima, Mljetu i Korčuli.

LONDON - Dim iz cigareta zagađuje zrak desetak puta više od dizelskog motora, pokazalo je istraživanje objavljeno u ponedjeljak u časopisu British Medical Journal. Eksperiment je proveden u talijanskom gradiću Chiavenni, u kojem je zrak relativno čist i ima nisku razinu PM čestica. Te su čestice najopasniji element zagađenja zraka i dolaze iz raznih izvora, uključujući cigarete i ispušne plinove iz automobilskih motora. Tijekom eksperimenta u zatvorenoj je garaži pola sata bio upaljen dizelski motor Forda Mondea, a nakon toga su pola sata gorjele tri cigarete. Svake dvije minute očitavane su razine čestica u zraku, a znanstvenici tvrde da je kad su cigarete bile upaljene razina PM čestica u garaži bila 15 puta veća nego na otvorenome, a dok je bio upaljen motor samo dva puta.

NOUAKCHOTT - Skakavci u zapadnoj Africi uništavaju usjeve i razmnožavaju se takvom brzinom da se tijekom rujna očekuje stvaranje ogromnih rojeva koji bi mogli poharati šire područje toga dijela svijeta, kaže se u dva izvješća objavljena ovoga vikenda. Najveća najezda skakavaca u posljednjih 15 godina, koja bi se mogla proširiti od atlantske obale sve do Čada u dubini afričkog kontinenta, mogla bi izazvati veliku glad u čitavom tom području.

LOS ANGELES - Zahvaljujući većim cijenama ulaznica, ove je ljetne sezone na američkim kino blagajnama zabilježen rekordni utržak, gotovo četiri milijarde dolara, premda je malo pao broj prodanih kino ulaznica u odnosu na prethodnu, također rekordnu sezonu. Dugometražni dokumentarni film redatelja Michaela Moorea "Fahrenheit 9/11" prvi je dokumentarac koji je u blagajne kino-dvorana u SAD-u donio zaradu u iznosu većem od 100 milijuna dolara, a veliko iznenađenje bila je komedija "Dodgeball: A True Underdog Story" s Benom Stillerom i Vinceom Vaughnom, koja je također zaradila više od 100 milijuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙