FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Virovitica: gradonačelnik za zabranu prometa teških kamiona

VIROVITICA, 14. rujna 2004. (Hina) - Gradonačelnik Virovitice IvanKirin najavio je danas da će od Vlade zatražiti da se Uredba o zabranitranzitnog teretnog prometa Podravskom magistralom ne mijenja, nego dase primjenjuje sve dok se oko gradova uz Podravsku magistralu neizgrade obilaznice, a magistrala sanira tako da se svim sudionicima uprometu osigura sigurna vožnja.
VIROVITICA, 14. rujna 2004. (Hina) - Gradonačelnik Virovitice Ivan Kirin najavio je danas da će od Vlade zatražiti da se Uredba o zabrani tranzitnog teretnog prometa Podravskom magistralom ne mijenja, nego da se primjenjuje sve dok se oko gradova uz Podravsku magistralu ne izgrade obilaznice, a magistrala sanira tako da se svim sudionicima u prometu osigura sigurna vožnja.

Na konferenciji za novinare, u povodu prosvjeda autoprijevoznika iz Osijeka, Našica, Đakova i Vukovara zbog zabrane prometovanja teških kamiona državnom cestom D2, gradonačelnik Kirin je rekao: "Interes stotinjak autoprijevoznika ne može i ne smije biti veći od interesa gotovo sto tisuća stanovnika koji žive uz prometnu buku s Podravske magistrale".

Naime, šezdesetak kamiona u nedjelju je u Osijeku prosvjedovalo, nezadovoljno što ne smiju prometovati Podravskom magistralom. Prosvjednu vožnju organizirala je Sekcija autoprijevoznika pri osječkoj Udruzi obrtnika. Osim što su tražili ukidanje zabrane, tražili su i smanjenje troškova registracije vozila, cestarina i osiguranja te smanjenje novčanih kazni predviđenih Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Na današnjoj konferenciji za novinare o problemima stanovnika koji žive uz Podravsku magistralu govorili su i saborski zastupnik Josip Đakić, slatinska gradonačelnica Ksenija Plantak, zamjenik gradonačelnika Virovitice i predsjednik gradskog Povjerenstva za promet Zvonimir Šimić i voditelj pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj Miroslav Lalić.

Podršku Vladi i stajalištima da se teškim kamionima ne bi trebalo dopustiti prometovanje Podravskom magistralom dali su gradonačelnici Našica, Orahovice, Koprivnice i Đurđevca. Najavljeno je potpisivanje peticije u svim gradovima i mjestima kroz koje prolazi Podravska magistrala kojom bi građani podržali Uredbu o zabrani prometovanja teških kamiona.

Voditelj pododsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj Miroslav Lalić rekao je kako je u prvih 14 dana primjene Uredbe na području Virovitičko-podravske županije uočen osjetan pad tranzitnog prometa Podravskom magistralom. U tom su razdoblju kaznu od 500 kuna zbog nepoštivanja Uredbe platila 33 vozača, uglavnom strani autoprijevoznici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙