FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Klara povećala cijene nekih vrsta kruha; Mlinar nijedne

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačke pekare "Klara" povećale sukrajem prošloga tjedna cijene specijalnih vrsta kruha, u prosjeku za2,5 posto, dok su cijene bijelog i polubijelog kruha ostalenepromijenjene, doznaje se danas od komercijalnog direktora KlareDamira Maletića.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Zagrebačke pekare "Klara" povećale su krajem prošloga tjedna cijene specijalnih vrsta kruha, u prosjeku za 2,5 posto, dok su cijene bijelog i polubijelog kruha ostale nepromijenjene, doznaje se danas od komercijalnog direktora Klare Damira Maletića.

Cijene specijalnih Klarinih vrsta kruha (raženog, sa sjemenkama i slično) povećane su 11. rujna, i to zbog, kako kaže Maletić, znatnog porasta troškova energenata posebno nafte.

Tako navodi da su im primjerice od početka ove godine troškovi eurodizela porasli 19,5 posto, dizela 24 posto, a lož ulja, koji se i najviše koristi u pekarstvu, za 16,8 posto. Troškovi vode rasli su pak oko 400 posto, a sve je to razlog novog povećanja cijena kvalitetnijeg kruha koji, kako kaže, čini tek oko 10 posto potražnje.

Cijene bijelog i polubijelog (pa i crnog) kruha nisu mijenjane, jer su te vrste kruha i najtraženije (i do 90 posto potražnje), a Maletić napominje i da u dogledno vrijeme niti ne planiraju poskupljivati te vrste kruha.

Iz Mlinarsko-pekarske industrije "Mlinar", koja ima sjedište u Križevcima, a glavnu proizvodnju u Zagrebu, napominju da u rujnu nisu mijenjali, pa ni povećavali cijene kruha. Direktor pekarstva Mlinara iz Zagreba Igor Brodarac dodaje da za sada niti ne planiraju povećavati cijene kruha. (Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙