FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šećerana i Saponija onečistile Dravu u Osijeku

ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Naftna mrlja koja je jučer i preksinoćzamijećena na Dravi u Osijeku, te se proširila do ušća u Dunav kodAljmaša, došla je iz osječke Tvornice šećera, dok je bijela pjena,uočena jučer na Dravi u Osijeku, iz tvrtke Saponije, izjavio je danasglavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić, istaknuvši da jeistjecanje zaustavljeno.
ZAGREB, 14. rujna 2004. (Hina) - Naftna mrlja koja je jučer i preksinoć zamijećena na Dravi u Osijeku, te se proširila do ušća u Dunav kod Aljmaša, došla je iz osječke Tvornice šećera, dok je bijela pjena, uočena jučer na Dravi u Osijeku, iz tvrtke Saponije, izjavio je danas glavni državni vodopravni inspektor Željko Makvić, istaknuvši da je istjecanje zaustavljeno.

Sanacija je u tijeku, nije došlo do pomora ribe i oba incidenta neće ostaviti trajne posljedice po okoliš, rekao je Makvić Hini, dodavši da je u tijeku inspekcijski postupak Državne vodopravne inspekcije.

Naveo je da se zasad ne zna uzrok istjecanja bijele pjene koja je u Dravu došla iz Saponije, ali istjecanje je zaustavljeno i sanaciju nije potrebno provesti.

Naftna je mrlja u Dravu došla iz Tvornice šećera zbog kvara na postrojenju, rekao je Makvić. I to je istjecanje zaustavljeno, a sanacija je u tijeku i provodi ju tvrtka AEKS, rekao je Makvić.

Masne su se mrlje u nedjelju navečer pojavile na Dravi kod glavnog kanalizacijskog ispusta u osječkom Donjem gradu, a tijekom jučerašnjeg dana proširile su se Dravom do ušća u Dunav kod Aljmaša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙