FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HERATU ZAPALJENE DVIJE ZGRADE UN-A

HERAT, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Dvije zgrade UN-a napali su unedjelju prosvjednici u Heratu, na zapadu Afganistana koji sudemonstrirali protiv otpuštanja guvernera pokrajine Ismaela Khana.
HERAT, 12. rujna 2004. (Hina/AFP) - Dvije zgrade UN-a napali su u nedjelju prosvjednici u Heratu, na zapadu Afganistana koji su demonstrirali protiv otpuštanja guvernera pokrajine Ismaela Khana.

Između 200 i 300 prosvjednika su zapalili vrata zgrade UN-ovog Visokog povjereništva za izbjeglice (UNHCR) i Misije pomoći Ujedinjenih naroda u Afganistanu (UNAMA).

U telefonskom razgovoru je šef pokrajinske policije izjavio da je "oko 1.000 ljudi zapalilo dvije zgrade HCR-a I UNAMA".

Ujedinjeni narodi za sada nisu komentirali te informacije.

Odnosi između samoproglašenog emira Herata Ismaela Khana i središnje vlasti, kojoj je njegova pokrajina u potpunosti izmicala, bili su napeti. U subotu ga je predsjednik Hamid Karzai smijenio i dekretom postavio na mjesto ministra, što je Khan odbio.

Prosvjedi gnjevnih pristaša smjenjenog guvernera održani su unatoč stotina afganistanskih i američkih vojnika koji su raspoređeni u Herat kako bi očuvali mir nakon Karzaijeve odluke od subote. Tijekom noći na nedjelju izbili su prvi sukobi između američkih vojnika i pristaša smijenjenog guvernera u kojima su, prema izvorima lokalne bolnice, poginule najmanje dvije osobe a više ih je ozlijeđeno. Američka vojska je objavila da nema žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙