FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U BAGDADU I RAMADI 35 UBIJENIH, 117 RANJENIH

BAGDAD, 12. rujna 2004. (Hina) - Najmanje je 35 osoba ubijeno, a 117 ihje ranjeno u nedjeljnom nasilju u iračkim gradovima Bagdadu i Ramadi,javljaju svjetske agencije.
BAGDAD, 12. rujna 2004. (Hina) - Najmanje je 35 osoba ubijeno, a 117 ih je ranjeno u nedjeljnom nasilju u iračkim gradovima Bagdadu i Ramadi, javljaju svjetske agencije.

Dvadeset pet osoba je ubijeno, a 77 je ranjeno u nedjelju u sukobima između američke vojske i gerile, kao i u eksploziji četiriju automobila bombi u Bagdadu i u okolici, priopćili su ministarstvo zdravstva, bolnice i američka vojska.

Tijekom trosatnih borbi i napada dvama helikopterima u ulici Haifa u središtu Bagdada ubijeno je trinaest, a ranjeno je 59 osoba, među kojima su četiri američka vojnika, prema podacima ministarstva zdravstva i službene predstavnice američke vojske.

Usto, 12 je osoba, među kojima su tri napadača, poginulo u nedjelju u četirima atentatima automobilom bombom u Bagdadu i u okolici, kako javljaju bolnice, američka vojska i Nacionalna garda. Povrh toga, osamnaest je osoba ranjeno, među kojima šest pripadnika Nacionalne garde, prema istim izvorima.

Deset je osoba ubijeno, a 40 ih je ranjeno u nedjelju u sukobima u Ramadi, sto kilometara zapadno od Bagdada, između iračke gerile i američke vojske, doznaje se iz bolničkih izvora.

U nedjelju ujutro pripadnici gerile su iz minobacača otvorili vatru na dvije baze američke vojske u palači svrgnutog predsjednika Sadama Huseina, javlja novinar AFP-a. Sukob koji je u početku sati bio žestok, postao je sporadičan, ali je još uvijek trajao u poslijepodnevnim satima. Ulice grada su opustjele, a grad je okružila iračka Nacionalna garda koja je zatvorila sve prilaze gradu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙