FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dječje vinkovačke jeseni

VINKOVCI, 12. rujna 2004. (Hina) - U svečanom mimohodu ulicama gradaVinkovaca danas je u sklopu Dječjih vinkovačkih jeseni prošlo oko 1600djece odjevenih u narodne nošnje krajeva odakle dolaze iz 43 kulturnoumjetnička društva.
VINKOVCI, 12. rujna 2004. (Hina) - U svečanom mimohodu ulicama grada Vinkovaca danas je u sklopu Dječjih vinkovačkih jeseni prošlo oko 1600 djece odjevenih u narodne nošnje krajeva odakle dolaze iz 43 kulturno umjetnička društva.

Najveći broj dječjih KUD-ova koji su sudjelovali u svečanom mimohodu bio je s područja Vukovarsko-srijemske županije dok ih je 14 bilo iz drugih hrvatskih županija.

U folklornom programu održanom na Trgu vinkovačkih jeseni nakon svečanog mimohoda sudjelovale su dječje folklorne skupine kulturno-umjetničkih udruga "Gorjanac" Gorjani "Vinčac" Vrbica, "Nikola Šubić Zrinski" Petrijevci, "Vez" Rušćica i "Sv. Nedjelja" iz Sv. Nedjelje.

Djeca su se družila i s književnikom Mladenom Kušecom.

Dječje vinkovačke jeseni tradicionalna su priredba manifestacije "Vinkovačke jeseni" koje se ove godine održavaju od 10. do 19. rujna pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Sabora i Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙