FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AFGANISTAN: AMERIKANCIMA MUDŽAHEDINI OGRANIČILI KRETANJE

DUBAI, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Televizijska postaja al-Jazeerau četvrtak je prikazala video snimku na kojoj se pojavljuje Aymanal-Zawahiri, druga osoba al-Qaide, koji tvrdi kako je snagama SAD-a uAfganistanu ograničen prostor na kojem se mogu kretati.
DUBAI, 9. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Televizijska postaja al-Jazeera u četvrtak je prikazala video snimku na kojoj se pojavljuje Ayman al-Zawahiri, druga osoba al-Qaide, koji tvrdi kako je snagama SAD-a u Afganistanu ograničen prostor na kojem se mogu kretati.

"Istok i jug Afganistana postali su otvoreno područje za mudžahedine. Neprijatelju je kretanje ograničeno na prijestolnice", izjavljuje Zawahiri na snimci. "Dok ih mudžahedini granatiraju, pucaju na njih i odsijecaju ceste oko njih, Amerikanci se kriju u svojim rovovima i odbijaju iz njih izaći kako bi se sučelili s mudžahedinima", kaže Zawahiri.

On također tvrdi kako je poraz SAD-a u Iraku i u Afganistanu samo "pitanje vremena".

Zawahiri, desna ruka vođe al-Qaide Osame bin Ladena, na snimci se pojavljuje s bijelim turbanom i strojnicom pored sebe, a u usporedbi s ranijim snimkama njegova brada djeluje više sijeda. Postaja al-Jazeera nije objavila kako je došla do snimke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙