FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Napali navijače Dinama kod naplatnih kućica u Lučkom

ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Uz sinoćnju utakmicu Dinamo - Hajdukpolicija je privela 139 navijača, a najteži incident dogodio se oko19, 45 sati kod naplatnih kućica Lučko na autocesti Zagreb - Karlovackada su navijači Hajduka, u autobusu i dva kombija, napali mini-bus sDinamovim navijačima iz Gospića i tada je troje putnika ozlijeđeno,priopćila je kasno večeras policija.
ZAGREB, 12. rujna 2004. (Hina) - Uz sinoćnju utakmicu Dinamo - Hajduk policija je privela 139 navijača, a najteži incident dogodio se oko 19, 45 sati kod naplatnih kućica Lučko na autocesti Zagreb - Karlovac kada su navijači Hajduka, u autobusu i dva kombija, napali mini-bus s Dinamovim navijačima iz Gospića i tada je troje putnika ozlijeđeno, priopćila je kasno večeras policija.

Incident se dogodio pri zaustavljanju zbog naplate cestarine, kada su navijači iz autobusa i kombi vozila izišla iz vozila, palicama razbila stakla na mini busu i u njega ubacili zapaljenu baklju, te se ponovno vratili u vozilo. Putnici iz mini busa ugasili su baklju, no tri su osobe dobile posjekotine i hematome po tijelu.

Svim navijačima iz autobusa i dva kombija, njih 82, zapriječen je bio odlazak na stadion i privedeni su u policijsku postaju radi kriminalističke obrade zbog kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine te nanošenja tjelesnih ozljeda.

Ostali su privedeni u policiju iz preventivnih razloga kako zbog alkoholiziranosti ne bi narušavali javni red i mir, navodi se, uz ostalo, u priopćenju.

Prije, za vrijeme i nakon utakmice policija je ukupno privela 139 navijača, među kojima 11 malodobnih. Privela je 31 navijača "BBB" te 108 navijača "Torcide". Zbog posjedovanja i uporabe pirotehničkih sredstava ukupno je privedeno 17 osoba, od kojih 12 pripadnika "Torcide" a pet "BBB", dok je zbog narušavanja javnog reda i mira privedeno ukupno 14 osoba, svi "BBB".

Na utakmici je bilo 15000 gledatelja, od kojih tisuću gostujućih navijača. Do objave priopćenja nisu uočena oštećenja na vozilima javnog gradskog prijevoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙