FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: JORAS JE ŽRTVA TUĐIH POLITIČKIH MOTIVA

ZAGREB,25. kolovoza(Hina) - Najnoviji incidenti s Jožkom Jorasom dokazsu da u Sloveniji ne djeluje pravna država, konstatira ljubljanski"Dnevnik".
ZAGREB,25. kolovoza(Hina) - Najnoviji incidenti s Jožkom Jorasom dokaz su da u Sloveniji ne djeluje pravna država, konstatira ljubljanski "Dnevnik".

Ponašanje slovenskog ministra unutarnjih poslova Rada Bohinca u slučaju Joras valjan je argument u prilog njegovoj smjeni, smatra list, podsjećajući na odgovarajuću odluku slovenskog premijera Antona Ropa u odnosu prema Dimitriju Rupelu, nekadašnjem ministru vanjskih poslova.

"Bohinc je demonstrirao neznanje u vezi s genezom i situacijom oko tri sporna istarska zaselka. Ležerno poigravanje s jurisdikcijom na tom teritoriju moglo bi dovesti do apsurdnih situacija s neugodnim posljedicama", upozorava "Dnevnik", podsjećajući da je 2000. g. upravo Jorasova Slovenska pučka stranka spriječila slanje slovenskih specijalaca u spomenute zaselke.

"U ono su vrijeme neki ministri Pučke stranke imali dovoljno prisebnosti da spriječe realizaciju najvećeg slovenskog vanjskopolitičkog fijaska koji bi vjerojatno bio prerastao u međudržavni konflikt", zaključuje ljubljanski list.

"Sam Joras više je žrtva nego počinitelj, on je žrtva političkih motiva onih koji ga potiču na stalno izazivanje graničnih konflikata", konstatira "Dnevnik", prognozirajući da će "Hrvati s vremenom shvatiti da je bolje da to kukavičje jaje podmetnu Sloveniji dok će ga Slovenci htjeti podmetnuti Hrvatskoj".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙