FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Mensa Hrvatska" za brigu o nadarenoj djeci

KARLOVAC, 11. rujna 2004. (Hina) - Na godišnjem skupu udruge "MensaHrvatska", koji se održava u Hrvatskom olimpijskom centru naBjelolasici, pokrenuta je nova aktivnost te udruge pod nazivom " Forum98+".
KARLOVAC, 11. rujna 2004. (Hina) - Na godišnjem skupu udruge "Mensa Hrvatska", koji se održava u Hrvatskom olimpijskom centru na Bjelolasici, pokrenuta je nova aktivnost te udruge pod nazivom " Forum 98+".

Cilj je "Foruma 98+" potaknuti institucije na brigu o nadarenoj djeci, te s tim u vezi stvaranje pozitivne klime za ostanak nadarenih, mladih, obrazovanih i neprocjenjivo značajnih pojedinaca u našoj sredini.

"Forum 98+" usmjerit će svoj rad na procese osmišljavanja odgojno-obrazovnih aktivnosti potrebnih djeci i mladima izuzetne nadarenosti. Ti i drugi ciljevi navedeni su u deklaraciji, koju je danas prihvatilo stotinjak članova "Mense Hrvatske".

Na konferenciji za novinare istaknuto je da je, osim činjenice da naše društvo ne vodi brigu o nadarenoj djeci, neposredan povod za formiranje "Foruma 98+" bilo predavanje o kreativnosti i inteligenciji koje je nedavno članovima "Mense" održao akademik Miroslav Radman. "To je predavanje na nas ostavilo izniman učinak i želimo na svoj način podržati napore za razvoj i očuvanje 'domaće pameti', posebno potičući brigu o nadarenoj djeci", rekao je Goran Skok, predsjednik "Mense Hrvatske", udruge koja ima 833 člana, a okuplja, kazao je, pojedince čiji izmjereni kvocijent inteligencije spada u gornjih dva posto svjetske populacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙