FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TALIJANSKI EKOLOZI PROTIVE SE PROJEKTU DRUŽBA ADRIA

ZAGREB, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici najjače talijanskeekološke organizacije Legambientea, koji su na jedrenjaku posjetiliHrvatsku, danas su zajedno s hrvatskim ekološkim udrugama EkoKvarnerom i Zelenom Istrom održali konferenciji za novinstvo uOmišlju, te su poduprli hrvatske udruge koje su protiv projekta DružbaAdria.
ZAGREB, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Predstavnici najjače talijanske ekološke organizacije Legambientea, koji su na jedrenjaku posjetili Hrvatsku, danas su zajedno s hrvatskim ekološkim udrugama Eko Kvarnerom i Zelenom Istrom održali konferenciji za novinstvo u Omišlju, te su poduprli hrvatske udruge koje su protiv projekta Družba Adria.

Glasnogovornica Legambientea Alessandra Bonfanti istaknula je da ekološke udruge trebaju uspostaviti zajedničku strategiju i aktivnosti radi zaštite Jadrana.

Ocijenila je da Hrvatskoj istodobno ne može povećati tankerski promet i održati turizam na visokoj razini.

Također je rekla da se ta talijanska eko udruga protivi projektu Družba Adria, dodajući kako je potrebno izraditi studiju utjecaja na okoliš za taj naftno-tankerski projekt.

Glasnogovornica talijanske eko udruge Legambientea izvijestila je i da je udruga predala zahtjev talijanskoj Vladi za pokretanje postupka procjene utjecaja na okoliš projekta Družba Adria.

Predsjednik hrvatske ekološke udruge Eko Kvarnera, Vjeran Piršić, kazala je kako je ta udruga od predsjednika saborskog Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, Slavka Linića, prije nekoliko dana dobila odgovor da Hrvatski sabor nema uvjeta za provedbu rasprave o sporazumu za projekt Družba Adria.

U obrazloženju Linić je naveo da je provedba saborske rasprave obavezna o onim međunarodnim sporazumima koji zahtijevaju donošenje novih ili izmjenu sadašnjih zakona, ili o onima za koje je potrebno dodatno financiranje iz državnog proračuna. Kako je dodao, to nije slučaj s tim sporazumom.

Za udrugu Eko Kvarner Linićev je odgovor neprihvatljiv. Zato je predsjednik Eko Kvarnera Vjeran Piršić najavio početak "jesenske kampanje", vezane uz zahtjeve te udruge o izradbi ekološke studije o utjecaju na okoliš projekta Družba Adria, na kojoj će glavni dio biti javna rasprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙