FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LAVROV: BASAJEV JE VODIO OTMICU U BESLANU

MOSKVA, 10. rujna 2004. (Hina) - Čečenski ratni zapovjednik ŠamilBasajev osobno je upravljao otmicom u školi u Beslanu u kojoj jepoginulo najmanje 339 osoba u Sjevernoj Osetiji, izjavio je u petakruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.
MOSKVA, 10. rujna 2004. (Hina) - Čečenski ratni zapovjednik Šamil Basajev osobno je upravljao otmicom u školi u Beslanu u kojoj je poginulo najmanje 339 osoba u Sjevernoj Osetiji, izjavio je u petak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

"Znam da je Šamil Basajev osobno upravljao tom operacijom", rekao je Lavrov u razgovoru na katarskoj tv-postaji mreži Al-Jazeera, prema tekstu tog razgovora koji je objavljen na internet stranici ministarstva.

Šamil Basajev je preuzeo u srpnju odgovornost za napad u lipnju u Ingušetiji u kojem je poginulo 90 ljudi, ali do sada nije preuzeo odgovornost za otmicu u Beslanu.

Lavrov je također kritizirao Aslana Mashadova, čečenskog separatističkog predsjednika, za kojim su Rusi raspisali potjernicu nakon otmice u školi. Moskva je obećala dva milijuna dolara osobi koja omogući uhićenje Mashadova i ratnog zapovjednika Basajeva.

Mashadov je "otvoreno izjavio da nema načina da se izbjegne terorizam dok se ne promijeni ruska politika u Sjevernom Kavkazu. Radi se o poticanju na terorizam, ako to nije konstatacija činjenice da je sve to vodio", ocijenio je ministar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙