FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

humanitarna utrka "terry fox run" 26. rujna na jarunu

ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Peta humanitarna utrka "Terry Fox Run"održat će se u nedjelju, 26. rujna, na Jarunu a sav prihod ove jegodine namijenjen kliničkom ispitivanju za liječenje djece od raka uzagrebačkoj Klinici za dječje bolesti.
ZAGREB, 10. rujna 2004. (Hina) - Peta humanitarna utrka "Terry Fox Run" održat će se u nedjelju, 26. rujna, na Jarunu a sav prihod ove je godine namijenjen kliničkom ispitivanju za liječenje djece od raka u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti.

"Terry Fox Run" organizira Kanadsko veleposlanstvu u Hrvatskoj u suradnji s Hrvatskom ligom protiv raka. Lani je prikupljeno 150.000 kuna, a ove godine organizatori očekuju dvostruko više.

Ta humanitarna akcija, koja je dobila naziv po kanađaninu Terryu Foxu koji je, nakon što je zbog raka izgubio nogu, nastavio trčati kako bi skupio novac za liječenje, održava se svake godine u rujnu u Kanadi i više od 67 zemalja svijeta radi prikupljanja sredstva za borbu protiv raka, rekla je kanadska veleposlanica Stefanie Beck.

Beck je pozvala Zagrepčane da se 26. rujna u 15,30 okupe kod Malog Jezera na Jarunu i sudjeluju u "Terry Fox Run"-u, trčeći, hodajući, vozeći bicikl ili koturaljke te svojim prilozima pomognu borbu protiv raka.

Utrku će ove godine otvoriti potpredsjednik Vlade i ministar zdravstva Andrija Hebrang, nastupit će poznata estradna imena, a bit će organizirano i "Terry Fox selo", gdje će se pod šatorima prodavati majice i razni proizvodi.

Amabasadorica UNHCR-a za Hrvatsku Bojana Gregorić pozvala je građane da se priključe akciji dodavši da će tjedan uoči trke, 18. rujna, na zagrebačkom Cvjetnom trgu biti organiziran "buvljak" na kojem će poznate javne osobe prodavati majice, kanadske palačinke, štrukle...

Terry Fox je trčeći prešao polovicu Kanade, ali na žalost nije uspio završiti svoj "Maraton nade". Umro je u 22. godini, a njemu u čast obitelj je odlučila nastaviti tradiciju te su pokrenuli akciju prikupljanja novaca za borbu protiv raka svake godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙