FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POLJSKI BDP PORASTAO 6,1 POSTO

VARŠAVA, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Poljski bruto domaći proizvodu drugom ovogodišnjem tromjesečju porastao je 6,1 posto na godišnjojrazini, u skladu s očekivanjima, unatoč tome što se nije realiziraodugo očekivani investicijski 'boom', objavio je tamošnji statističkiured.
VARŠAVA, 10. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Poljski bruto domaći proizvod u drugom ovogodišnjem tromjesečju porastao je 6,1 posto na godišnjoj razini, u skladu s očekivanjima, unatoč tome što se nije realizirao dugo očekivani investicijski 'boom', objavio je tamošnji statistički ured.

Rast gospodarskih aktivnosti u toj zemlji nešto je usporio u odnosu na prvo tromjesečje, kada je iznosio 6,9 posto. Polugodišnji rast BDP-a dosegnuo je tako 6,5 posto.

"Podaci o BDP-u u skladu su s očekivanjima", izjavio je ekonomist Deutsche Bank Securitiesa, Arkadius Krzesniak. "Struktura rasta druga je stvar, obzirom da su investicije očito razočarale".

Investicije su u tom razdoblju porasle svega 3,3 posto na godišnjoj razini, što je niže nego u prvom tromjesečju, kada je njihov rast iznosio 3,5 posto.

Ekonomisti se ne slažu u svojim predviđanjima kada će investicije početi snažno rasti. Neki smatraju da će se to dogoditi u trećem i četvrtom tromjesečju ove godine, a drugi u drugoj polovini 2005. Slično prvom tromjesečju, u drugom su snažan rast aktivnosti osigurali porast izvoza i povećanje zaliha.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙