FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAWAHIRI AMERICI NAJAVIO PORAZ; CIA PROUČAVA SNIMKU

WASHINGTON, 10. rujna 2004. (Hina/AFP) - Analitičari američke središnjeobaještajne agencije (CIA) proučavaju video snimku drugog čovjekaal-Qaide Aymana al-Zawahirija nastojeći otkriti ne sadrži li ona moždaskrivenu poruku, kazao je u četvrtak američki obavještajni izvor.
WASHINGTON, 10. rujna 2004. (Hina/AFP) - Analitičari američke središnje obaještajne agencije (CIA) proučavaju video snimku drugog čovjeka al-Qaide Aymana al-Zawahirija nastojeći otkriti ne sadrži li ona možda skrivenu poruku, kazao je u četvrtak američki obavještajni izvor.

Video kazetu s porukom Zawahirija objavila je u četvrtak arapska televizija Al-Jazira, dva dana prije treće obljetnice terorističkih napada na Sjedinjene Države 11. rujna 2001. Na toj snimci desna ruka Osame bin Ladena tvrdi "Poraz Amerike u Iraku i Afganistanu je pitanje vremena, uz božju pomoć".

Analitičari CIA-e poprilično su uvjereni da je stvarno na smici Zawahiri rekao je izvor koji je želio ostati neimenovan, pojasnivši da stručnajci sada tragaju za mogućim podacima koji bi otkrili kada je snimka učinjena te ne krije li neke poruke.

Al-Qaidu se sumnjči da je svojim borcima prenosila tajne poruke za operacije upravo putem video kaseta i audio kaseta koje je objavljivala televizija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙