FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka premijera filma "Jeruzalemski sindrom"

ZAGREB,10. rujna 2004(Hina) - U Zagrebu je sinoć premijerno prikazanfilm Jakova i Dominika Sedlara "Jeruzalemski sindrom".
ZAGREB,10. rujna 2004(Hina) - U Zagrebu je sinoć premijerno prikazan film Jakova i Dominika Sedlara "Jeruzalemski sindrom".

Taj film u početku tjedna imao je svjetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je nagrađen nagradom za kulturu političkoga dijaloga "Dijalog filma i kulture", koja je prvi put dodijeljena.

Nakon zagrebačke premijere filma "Jeruzalemski sindrom", Jakov Sedlar izrazio je zadovoljstvo što je njegov film nagrađen na prestižnom Venecijanskom filmskom festivalu, rekavši kako se nada da će ta nagrada doprinijeti afirmaciji hrvatske kinematografije u svijetu. Napomenuo je također kako je film doprinos i hrvatsko-izraelskim vezama.

Glavni protagonist filma je hrvatski glumac Božidar Alić, koji kroz film propituje ulogu i mjesto umjetnika u današnjem svijetu okruženog ratovima i terorizmom.

U filmu sudjeluje i francuski filozof Alain Finkielkraut, koji kaže kako zadatak umjetnika danas nije mijenjati, nego spasiti svijet.

Jakov i Dominik Sedlar snimali su film dvije i pol godine u Jeruzalemu, Zagrebu, Tel Avivu, New Yorku, Parizu te u "kampu samoubojica u Gazi".

U glumčkoj ekipi osim hrvatskih, nastupaju američki i engleski glumci, među kojima Martin Sheen i Charlote Rampling.

Zagrebačkoj premijeri u kinu "Croatia" nazočio je i potpredsjednik hrvatske Vlade Andrija Hebrang.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙