FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVOREN DRUGI DIO PROJEKTA "PLATFORMA ČOVJEČANSTVA"

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Manifestacije "Budi cvijet života imiris poezije svoje duše" te "Sjaj i bijeda medija čovječanstva" drugisu dio projekta "Platforma čovječanstva" Francuskog instituta uZagrebu i Zaklade za umjetnost Francuska - Europa, kojemu je ciljupozoriti na dostojanstvo HIV-pozitivne djece u Hrvatskoj.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Manifestacije "Budi cvijet života i miris poezije svoje duše" te "Sjaj i bijeda medija čovječanstva" drugi su dio projekta "Platforma čovječanstva" Francuskog instituta u Zagrebu i Zaklade za umjetnost Francuska - Europa, kojemu je cilj upozoriti na dostojanstvo HIV-pozitivne djece u Hrvatskoj.

U Medijateci Francuskog instituta sinoćnjom je manifestacijom "Budi cvijet života i miris poezije svoje duše" upućena javna podrška i zahvala roditeljima koji su svoju djecu upisali u razred s HIV-pozitivnim djevojčicama Elom i Ninom, istaknuo je danas koordinator projekta Marc Pio Maximilien Salvelli.

Čelnici Instituta, predstavnici kulturnih institucija, glazbenici i umjetnici upozorili su na pravo na dostojanstvo HIV-pozitivne djece.

Zatim je u galeriji Forum otvorena izložba "Sjaj i bijeda medija čovječanstva", na kojoj je skinut veo s umjetničkih fotografija Ele i Nine, nastalih u sklopu likovne radionice "Srce, sunce, ptice", u njihovu domu u Kutini.

Prvi dio toga projekta počeo je u kolovozu izložbom u Hrvatskom društvu likovnih umjetnika, a treći dio bit će u Parizu.

Projekt su podržali i Društvo hrvatskih književnika, Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski školski muzej i Direkcija miss Hrvatske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙