FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

273. zavjetno hodočašće grada Zagreba u Mariju Bistricu

ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalno zavjetno hodočašćevjernika grada Zagreba i hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije uMariju Bistricu održat će se od 11. do 13. rujna, pod geslom "Ustani,poslušaj, kreni na put".
ZAGREB, 3. rujna 2004. (Hina) - Tradicionalno zavjetno hodočašće vjernika grada Zagreba i hodočašće mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu održat će se od 11. do 13. rujna, pod geslom "Ustani, poslušaj, kreni na put".

Hodočasnici pješaci 11. rujna ujutro polaze u dva organizirana smjera - iz zagrebačke katedrale preko Sljemena, te iz Čučerje prema Mariji Bistrici. Oni će se sastati kod kapele sv. Ladislava u Mariji Bistrici, odakle u 18 sati, predvođeni zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem, kreću u procesiji u svetište Majke Božje Bistričke.

U nedjelju, 12. rujna, program počinje pobožnošću križnoga puta, a u 11 sati kreće zavjetna procesija od kapele "Ave Maria" do crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca, gdje će u 11,30 sati koncelebriranu euharistiju predvoditi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić.

273. zavjetno hodočašće završava 13. rujna misom zahvalnicom u 19 sati u zagrebačkoj prvostolnici koju će predvoditi kardinal Bozanić.

(Hina) pp ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙