FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAPA IVAN PAVAO DRUGI OOTPUTOVAO U LOURDES

RIM, 14. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao Drugi otputovao jeu subotu ujutro na dvodnevno hodočašće u francusko svetište Lourdes,poletjevši iz vojne zračne luke Ciampino zrakoplovom Alitalije, uzosobnu pratnju te uz pratnju šezdesetak novinara.
RIM, 14. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Papa Ivan Pavao Drugi otputovao je u subotu ujutro na dvodnevno hodočašće u francusko svetište Lourdes, poletjevši iz vojne zračne luke Ciampino zrakoplovom Alitalije, uz osobnu pratnju te uz pratnju šezdesetak novinara.

Zrakoplov je poletio s dvadeset minuta zakašnjenja, a njegov dolazak očekuje blizu 300.000 vjernika, među kojima i više tisuća bolesnih i hendikepiranih, koji čekaju Papu u svetištu Djevice Marije.

Papa je u Lourdesu boravio 15 kolovoza 1983., dvije godine nakon što je ranjen u atentatu, izjavivši tom prilikom da mu je Djevica Marija spasila život.

Najnovije hodočašće ujedno je i njegov osmi posjet Francuskoj i 104 putovanje od početka pontifikata u listopadu 1978. godine.

Papu će prilikom posjeta Francuskoj primiti i predsjednik Jacques Chirac, a veliki broj pripadnika snaga sigurnosti angažiran je na osiguranju njegove zaštite.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙