FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić obišao gradilište Muzeja suvremene umjetnosti

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić obišaoje danas gradilište Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu koji bitrebao biti gotov do kraja 2006., priopćeno je iz Ministarstvakulture.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić obišao je danas gradilište Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu koji bi trebao biti gotov do kraja 2006., priopćeno je iz Ministarstva kulture.

Muzej suvremene umjetnosti bit će najveći ikad sagrađeni namjenski muzej u Hrvatskoj koji će raspolagati prostorima za čuvanje i restauriranje građe, izložbenim prostorom za stalni postav suvremene hrvatske i inozemne umjetnosti od 1950. do danas kao i nizom popratnih sadržaja.

Prigodom obilaska gradilišta ministar je rekao da se još u prošlom ministarskom mandatu zalagao za ostvarenje tog projekta.

"Ponosan sam što ćemo imati takav prostor, to je povijesni iskorak jer to će biti prvi kulturni objekt u Novom Zagrebu", rekao je Biškupić.

Jedna od vizija je, dodao je, da se tu gradi i Muzej arhitekture.

Ugovor o izgradnji Muzeja suvremene umjetnosti sklopili su 2001. Ministarstvo kulture i grad Zagreb koji su se time obvezali osigurati sredstava za izgradnju u jednakom iznosu.

Ovogodišnjim proračunom Ministarstvo je za tu namjenu osigurano 35 milijuna kuna, a do kraja srpnja ostvareno je ukupno 26,5 milijuna kuna, kaže se u priopćenju.

Po investitorskom projektu u ovoj se godini planiraju izvesti građevinski i instalerski radovi u vrijednosti od 59 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙