FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINISTAR BIŠKUPIĆ PRIMIO SPELEOLOGE KOJI SU OTKRILI JAMU NA VELEBITU

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićprimio je danas speleologe koji su nedavno na Velebitu otkrili jamu snajduljom vertikalom na svijetu.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić primio je danas speleologe koji su nedavno na Velebitu otkrili jamu s najduljom vertikalom na svijetu.

Jamu na Rožanskim Kukovima na sjevernom Velebitu, s vertikalom od 516 metara, otkrili su članovi Planinarskoga društva Sveučilišta Velebit, a posebno je zanimljivo što je na dnu jame pronađen, rijetko viđen, veliki broj pijavica, istaknuo je voditelj istraživačkoga logora Darko Bakšić.

Po njegovim riječima speleolozi su prošle godine otkrili ulaz u jamu, a ovog je ljeta nastavljeno istraživanje njezine unutrašnjosti.

Biškupić je ponudio mladim speleolozima da Ministarstvo kulture financira kupnju jedne digitalne kamere, kako bi se takva otkrića približila javnosti. Istodobno zamolio je speleologe da svojim prijedlozima doprinesu izradbi novoga Zakon o zaštiti prirode, koji se upravo radi.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙