FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Župan Bubalo kod biskupa Srakića- trajno mjesto za Papin križ

ĐAKOVO, 7. rujna 2004. (Hina) - Za današnjeg prvog službenog susretaosječko-baranjskog župana Krešimira Bubala s biskupom đakovačkim isrijemskim mons. Marinom Srakićem u Đakovu, biskup je, osvrnuvši sena nedavno rušenje križa koji je u povodu Papina pohoda lanipostavljen u Sportsko-poslovnoj zračnoj luci u Osijeku, izraziočuđenje što je počinitelj tog rušenja još nepoznat.
ĐAKOVO, 7. rujna 2004. (Hina) - Za današnjeg prvog službenog susreta osječko-baranjskog župana Krešimira Bubala s biskupom đakovačkim i srijemskim mons. Marinom Srakićem u Đakovu, biskup je, osvrnuvši se na nedavno rušenje križa koji je u povodu Papina pohoda lani postavljen u Sportsko-poslovnoj zračnoj luci u Osijeku, izrazio čuđenje što je počinitelj tog rušenja još nepoznat.

Ocijenivši križ kulturnim dobrom koje treba zaštititi, biskup Srakić izrazio je nadu da će Županija i Grad Osijek križu, kao simbolu Papina pohoda Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji, osigurati trajno mjesto.

Biskup Srakić zahvalio je Županiji na dosadašnjoj financijskoj pomoći u gradnji novih i obnovi postojećih crkava i drugih projekata.

Ističući dobre odnose Županije i Biskupije, župan Bubalo najavio je kako će Županija nastaviti s financijskim praćenjem gradnje i obnove nekih crkava, poput druge faze projekta Aljmaš.

Dodao je kako je Županija podržala i humanitarnu akciju "Nek' uskrsne Baranja".

U nastavku boravka u Đakovu župan Bubalo obišao je novoizgrađenu gradsku sportsko-nastavnu dvoranu, čiju je gradnju Županija sufinancirala s 4,7 milijuna kuna, a u svom ovogodišnjem proračunu za uređenje njezina okoliša izdvojila milijun kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙