FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DO KRAJA TJEDNA REZULTATI POLICIJSKE ISTRAGE O RUŠENJU KRIŽA U OSJEČKOJ ZRAČNOJ LUCI

OSIJEK,30. kolovoza(Hina) - Policija će do kraja tjedna izvijestiti orezultatima istrage o slučaju rušenja križa u osječkojSportsko-poslovnoj zračnoj luci, pod kojim je papa Ivan Pavao II, ulipnju prošle godine, predvodio misno slavlje, najavio je danasnačelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić.
OSIJEK,30. kolovoza(Hina) - Policija će do kraja tjedna izvijestiti o rezultatima istrage o slučaju rušenja križa u osječkoj Sportsko-poslovnoj zračnoj luci, pod kojim je papa Ivan Pavao II, u lipnju prošle godine, predvodio misno slavlje, najavio je danas načelnik osječko-baranjske Policijske uprave Vlado Tuličić.

Nakon današnjeg sastanka s osječkim gradonačelnikom Zlatkom Kramarićem, na kojem je predstavljen projekt "kontakt-policajaca" u Osijeku Tuličić je kazao novinarima kako je policija tijekom proteklog tjedna zaprimila kaznenu prijavu Gradskog poglavarstva protiv nepoznatog počinitelja.

"Nadležni policijski službenici poduzeli su izvide i istražne radnje te imaju nekih spoznaja o okolnostima toga događaja", rekao je Tuličić, dodavši kako se sumnja da je križ srušen uz pomoć mehanizacije.

Nije želio govoriti o pojedinostima istrage, kazavši kako je za to još rano.

Gradonačelnik Kramarić rekao je kako se rušenje križa nije smjelo dogoditi, a na upit novinara o mogućem počinitelju kazao je "kako se pretpostavlja da je riječ o ljudima iz osječkog aero-kluba".

Križ, težak nekoliko tona, izrađen od smreke i jele, i dalje leži na području osječke Sportsko-poslovne zračne luke. Iako je od posjeta Svetog Oca prošlo više od godinu dana do danas nije pronađeno mjesto na koje bi se mogao premjestiti.

Kramarić tvrdi kako je križ pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, te da se taj problem trebao riješiti "u demokratskoj proceduri, a ne stavljanjem Poglavarstva pred svršen čin".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙