FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIO SINDIKALISTA TALIJANSKE ALITALIJE PRIJETI ŠTRAJKOM GLAĐU ZBOG OTPUŠTANJA

RIM, 7. rujna 2004. (Hina/AR) - Dio od osam sindikalnih organizacija utalijanskoj zrakoplovnoj kompaniji Alitaliji zaprijetilo je u utorakštrajkom glađu protiveći se planu uprave prema kojem bi trebalootpustiti 5.000 od 22.000 zaposlenih.
RIM, 7. rujna 2004. (Hina/AR) - Dio od osam sindikalnih organizacija u talijanskoj zrakoplovnoj kompaniji Alitaliji zaprijetilo je u utorak štrajkom glađu protiveći se planu uprave prema kojem bi trebalo otpustiti 5.000 od 22.000 zaposlenih.

Alitalia je u teškoj krizi, a otpuštanjem zaposlenih, kako se računa, uštedjelo bi se 315 milijuna eura.

Uprava je plan iznijela sindikalnim organizacijama, od kojih je Unitarna baza konfederacije (CUB) najavila danas da će njezini članovi započeti štrajk glađu prosvjedujući protiv, kako je priopćeno, "dijeljenja tvrtke, davanja otkaza, žrtvovanja i privatizacije".

Alitalia namjerava otpustiti 450 pilota i 1.050 pomoćnika letenja, dok su ostali zaposleni na zemlji. Prema planu, tvrtka bi se trebala i razdvojiti u dvije kompanije, jednu koja je isključivo zrakoplovna, a zvala bi se Alitalia fly, te uslužnu, na zemlji, s nazivom Alitalia service.

Tri velike sindikalne organizacije, CGIL, CISL i UIL, optužuju upravu Alitalije da želi samo otpuštanjem, a ne planom razvitka, spasiti tvrtku. Pregovori između vrha zrakoplovne tvrtke i sindikalnih organizacija se nastavljaju, no po svemu sudeći Alitalia će se teško moći izvući iz krize bez otpuštanja zaposlenih i rezanja troškova smanjenjem odmora i povećanjem broja radnih sati letenja pilota bez povećanja plaća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙