FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZADAR: RADNICI MLJEKARE ZABRINUTI ZA SVOJU SUDBINU

ZADAR, , 6. rujna 2004. (Hina) - Radnici zadarske Mljekare, koja je upetak odlukom Uprave Lure, prekinula proizvodnju, okupili su se danasu krugu poduzeća i tako izrazili prosvjed protiv takve odluke izabrinutost za svoju daljnju sudbinu.
ZADAR, , 6. rujna 2004. (Hina) - Radnici zadarske Mljekare, koja je u petak odlukom Uprave Lure, prekinula proizvodnju, okupili su se danas u krugu poduzeća i tako izrazili prosvjed protiv takve odluke i zabrinutost za svoju daljnju sudbinu.

Odlukom Uprave Lure, u sastavu koje je Mljekara do prošloga petka poslovala, sva 33 radnika poslana su kućama. Tek rijetkima od njih obećava se mogućnost zapošljavanja u Lurinu distributivnom centru u Zadru.

U svojim izjavama radnici danas nisu skrivali ogorčenost i strah za daljnju sudbinu. Mnogi kažu da su u velikim kreditnim obvezama, te da ih neće moći podmirivati ako izgube radno mjesto.

Zaposlenici Mljekare tražili su da ih primi zadarska gradonačelnica Ana Lovrin. Iz njezina im je ureda javljeno da će ih primiti uskoro, čim bude mogla.

Predsjednik Sindikata PPDIV-a u Zadru, Marko Kožul, izjavio je da u slučaju zadarske Mljekare imaju posla politika i tijela samouprave, koja ne bi smjela dopustiti prenamjenu prostora u Zadru na kojemu je do prije nekoliko dana poslovala Mljekara. Među radnicima prevladava uvjerenost da je Uprava Lure odlučila prodati taj atraktivni prostor u Murvičkoj ulici, te da će se na njemu, najvjerojatnije, graditi stanovi.

Još smo šokirani, kažu zaposlenici Mljekare koji su poslani kućama. Najavili su do daljnjega svakodnevno okupljanje u krugu tvrtke, a Sindikat PPDIV-a vrši pritisak na Upravu Lure da promijeni odluku o gašenju proizvodnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙