FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POČELA KONFERENCIJA ZEMALJA KOJE PRIZNAJU ICC

DEN HAAG, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici 80 od 94 zemlje kojepriznaju Međunarodni kazneni sud (ICC), prvi stalni sud nadležan zaratne zločine u svijetu, okupili su se u ponedjeljak u Den Haagu kakobi izglasali proračun Suda za 2005. godinu.
DEN HAAG, 6. rujna 2004. (Hina/AFP) - Predstavnici 80 od 94 zemlje koje priznaju Međunarodni kazneni sud (ICC), prvi stalni sud nadležan za ratne zločine u svijetu, okupili su se u ponedjeljak u Den Haagu kako bi izglasali proračun Suda za 2005. godinu.

"Proračun će biti ključan jer ICC ulazi u operativnu fazu" otvaranjem dviju istraga, u Ugandi i DR Kongu, rekao je Medard Rwelamira, jedan od sudionika skupa. Za 2005. predlaže se proračun od 70 milijuna eura.

Međunarodni kazneni sud (ICC), sa sjedištem u Den Haagu, započeo je s radom 2002., a nadležan je za genocid, zločine protiv čovječnosti i ratne zločine počinjene od tog datuma.

Tužitelj Luis Moreno Ocampo otvorio je ove godine dvije istrage o zločinima počinjenim na sjeveru Ugande i u DR Kongu.

Konferencija će trajati do petka. Osim pregovora o proračunu, radne skupine radit će i na definiciji agresije te pitanju fonda za odštete žrtvama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙