FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY: AMERIKANAC DAVID TOLBERT NOVI ZAMJENIK CARLE DEL PONTE

DEN HAAG/ZAGREB,30.kolovoza(Hina) - Američki stručnjak za međunarodnokazneno pravo David Tolbert preuzeo je dužnost zamjenika glavnetužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), nakoju ga je imenovao glavni tajnik UN-a Kofi Annan, priopćeno je uponedjeljak iz Haškog suda.
DEN HAAG/ZAGREB,30.kolovoza(Hina) - Američki stručnjak za međunarodno kazneno pravo David Tolbert preuzeo je dužnost zamjenika glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY), na koju ga je imenovao glavni tajnik UN-a Kofi Annan, priopćeno je u ponedjeljak iz Haškog suda.

Tolbert će na toj dužnosti naslijediti dugogodišnjeg drugog čovjeka haškog tužiteljstva Australca Grahama Blewitta.

Tolbert (48) je u Haškom sudu do sada obnašao dužnost zamjenika tajnika suda, višeg pravnog savjetnika tajništva, a četiri godine je bio šef ureda bivše predsjednice suda Gabrielle Kirk McDonald.

Bio je i izvršni direktor programa Američke odvjetničke komore (ABA) za pomoć u zakonodavnim reformama tranzicijskih zemalja - Pravna inicijativa za istočnu Europu i Euroaziju (ABA CEELI).

Prije angažmana u Haškom sudu, Tolbert se nalazio na čelu pravnog odjela UN-ove agencije za pomoć i radove (UNRWA) u Beču i Gazi.

Predavao je međunarodno pravo i ljudska prava postdiplomantima u Velikoj Britaniji a u SAD je godinama radio u pravosuđu.

Rodom je iz Flat Rocka u Sjevernoj Karolini (SAD), a pravo je studirao na sveučilištima Sjeverna Karolina, Forman i Nottingham. Objavio je niz znanstvenih radova vezanih uz međuanrodno kazneno pravosuđe, ICTY i stalni Međunarodni kazneni sud (ICC) a predstavljao je ICTY u raspravama koje su vodile osnivanju ICC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙