FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIOZOZEMSKA TRAŽI OD PORTUGALA DA DOZVOLI PRISTAJANJE "BRODA ZA POBAČAJ"

DEN HAAG, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski ministar vanjskihposlova Ben Bot zamolio je u četvrtak telefonski portugalskog koleguAntonia Monteira da dopusti pristajanje nizozemskog broda klinikeudruge Žene na valovima koja se zalaže za slobodu pobačaja, priopćenoje iz ministarstva vanjskih poslova u Den Haagu.
DEN HAAG, 2. rujna 2004. (Hina/AFP) - Nizozemski ministar vanjskih poslova Ben Bot zamolio je u četvrtak telefonski portugalskog kolegu Antonia Monteira da dopusti pristajanje nizozemskog broda klinike udruge Žene na valovima koja se zalaže za slobodu pobačaja, priopćeno je iz ministarstva vanjskih poslova u Den Haagu.

Nakon što je priznao u srijedu pravo Portugala da zabrani brodu klinici da pristane u nekoj njegovoj luci, nizozemski ministar je pozvan na hitan sastanak u parlamentu, budući da su nizozemski zastupnici zatražili da usprkos svemu napravi pritisak na Lisabon.

Portugalska vlada zabranila je nizozemskom brodu klinici da pristane opravdavajući to nužnošću poštivanja zakona. Pobačaj je zabranjen u Portugalu, osim u slučaju opasnosti po majčin život, malformacije fetusa ili seksualnog napastovanja.

Dobrovoljke udruge Žene na valovima nisu namjeravale izvoditi pobačaje u portugalskim teritorijalnim vodama već provesti kampanju informiranja. Željele su podijeliti kontracepcijske tablete ženama koje to žele ali samo u međunarodnim vodama gdje brod potpada pod nizozemsko zakonodavstvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙