FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NORVEŠKA: UKRADENE SLIKE EDVARDA MUNCHA

OSLO, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Brojne policijske snage opkolile sumuzej Edvarda Muncha u Oslu nakon što su trojica muškaraca, od kojihje najmanje jedan bio naoružan, u nedjelju odnijela nekoliko djelapoznatog norveškog slikara.
OSLO, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Brojne policijske snage opkolile su muzej Edvarda Muncha u Oslu nakon što su trojica muškaraca, od kojih je najmanje jedan bio naoružan, u nedjelju odnijela nekoliko djela poznatog norveškog slikara.

Uprava muzeja potvrdila je da su kradljivci odnijeli slike iz muzeja ali ne želi precizirati o kojim se djelima radi. Očevici govore da se među ukradenim djelima nalaze nalaze djela "Krik" i "Madonna", prenose norveški mediji. Krađa se zbila oko u 11,00 sati kada je u muzeju bilo više posjetitelja koji su i posvjedočili o tome što se dogodilo.

Jedan od svjedoka govori da su u muzej ušla trojica u crnu odjeću odjevena muškarca od kojih je barem jedan bio i naoružan. Prema njegovim riječima došlo je i do pucnjave zbog čega je jedna osoba lakše ozlijeđena i prevezena u bolnicu.

Policija zasad obavlja saslušanja muzejskih namještenika i posjetitelja koji su se zatekli u muzeju tijekom dogadaja. Prilaz muzeju je blokiran.

Pljačkaši su uspjeli pobjeći u osobnom automobilu Audi crne boje. Policija kao i namještenici muzeja zasada uskraćuju svaki komentar za javnost.

Deset je godina prošlo otkada je jedna od ukupno četiri verzije slike "Krik" ukradena zadnji put iz Nacionalne galerije u Oslu, nekoliko sati prije otvorenja Olimpijskih igara u norveškom gradiću Lillehammeru. Ukradeni je primjerak nakon tri mjeseca otkriven i vraćen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙