FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - SVIJET - ZA PONEDJELJAK, 6. RUJNA

ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 6. rujna.
ZAGREB, 5. rujna 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 6. rujna.

SKOPLJE - Hrvatski premijer Ivo Sanader i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul boravit će s izaslanstvom u službenom posjetu Makedoniji, tijekom kojeg će se sastati s makedonskim premijerom Harijem Kostovom, predsjednikom parlamenta Ljupčem Jordanovskim, te Brankom Crvenkovskim, predsjednikom Republike Makedonije. Nakon razgovora dviju strana predviđeno je potpisivanje Ugovora o suradnji u okviru približavanja i pristupanja Europskoj uniji.

BEOGRAD - U Specijalnom odjeljenju Okružnog suda u Beogradu nastavlja se suđenje optuženima za ubojstvo premijera Srbije Zorana Đinđića, prekinuto 14. srpnja zbog zdravstvenih problema predsjedavajućeg sudskog vijeća Marka Kljajevića. Nastavlja se saslušanje prvooptuženoga, nekadašnjeg zapovjednika Crvenih beretki, Milorada Ulemeka - Legije. Đinđić je ubijen u ožujku 2003. godine.

LJUBLJANA - U radnom posjetu Sloveniji boravit će na poziv premijera Antona Ropa predsjednik finske vlade Matti Vanhanen. Kako je priopćio ured slovenskog premijera, razgovarat će se o ulozi europskog integracijskog procesa u ostvarenju Lisabonske strategije EU-a, a slovenski dužnosnici predstavit će i svoje poglede na stanje u državama jugoistočne Europe.

DEN HAAG - Sastanak zemalja koje su potpisale osnivački statut Međunarodnog kaznenog suda (ICC). Sastanak će trajati do 10. rujna.

JERUZALEM - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov sastaje se s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom. Taj je posjet bio planiran ranije, ali je odgođen zbog talačke krize u Sjevernoj Osetiji. Očekuje se da će Sharon predložiti pojačanu suradnju u razmjeni obavještajnih podataka u cilju suzbijanja terorizma.

ANKARA - Posjet europskog povjerenika za proširenje Guentera Verheugena koji će razgovarati o kandidaturi Turske za članstvo u Europskoj uniji prije odlučujućeg izviješća što ga Bruxelles treba podnijeti 6. listopada. Posjet traje do 8. rujna.

SANTIAGO - Saslušanje bivšeg diktatora Augusta Pinocheta u okviru istrage o operaciji Kondor.

DEŽURNI U VPR-U:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović, Duška Gerić Koren

Večer: Maša Taušan

Tel. 385 1 4808 645

Fax. 385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙