FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TROGIR: GALA KONCERTOM ZAVRŠENO 2. MEĐUNARODNO NATJECANJE MLADIH TENORA)

TROGIR, 14. kolovoza 2004. (Hina) - Gala koncertom u tvrđavi - kuliKamerlengo u Trogiru, večeras je završeno 2. Međunarodno natjecanjemladih tenora, održano od 10. do 12. kolovoza, pod pokroviteljstvompredsjednika Republike Stjepana Mesića, koji je i nazočio završnomkoncertu.
TROGIR, 14. kolovoza 2004. (Hina) - Gala koncertom u tvrđavi - kuli Kamerlengo u Trogiru, večeras je završeno 2. Međunarodno natjecanje mladih tenora, održano od 10. do 12. kolovoza, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stjepana Mesića, koji je i nazočio završnom koncertu.

Na koncertu su nastupili svi finalisti tog natjecanja, uz pratnju Simfonijskog orkestra Hrvatske radio-televizije (HRT), pod ravnanjem maestra Nikše Bareze, koji su to pravo stekli nakon dvije izlučne večeri, te finala održanog u četvrtak.

Pobjednik 2. Međunarodnog natjecanja mladih tenora 30-godišnji je pjevač iz Južne Koreje, iz Seula, Dong Won Kim, koji je svojim glasom oduševio i sve nazočne na završnom koncertu.

Uz njega su nastupili i drugoplasirani - tenor iz Francuske Eric Salha, treći - tenor iz Južne Koreje Sang Keun Shin, te Englez Michael Bracegirdle i naš Hvaranin Ivo Gianni Gamulin koji dijele četvrtko mjesto.

U sedmočlanom međunarodnom žiriju, čiji je predsjednik bio maestro Nikša Bareza, bili su direktori opernih i televizijskih kuća iz Engleske, Austrije, Francuske, Italije, Njemačke i Hrvatske.

Gala koncert snimala je Hrvatska televizija koja će ga emitirati tijekom jeseni, a predsjednik Organizacijskog odbora natjecanja, Dražen Siriščević, na kraju je zahvalio svim sudionicima, istaknuo kako je žiri imao tešku zadaću između deset odličnih tenora izabrati najbolje.

Odličnoj atmosferi koja je pratila drugo izdanje toga već u svijetu uglednog natjecanja, prema Siriščevićevim riječima, najviše je pridonijelo gostoprimstvo koje je Trogir pružio svojim gostima, ali i publika koja ih je bodrila u prekrasnom prostoru crkve Sv. Petra.

Predsjednik Udruge tenora, organizatora natjecanja, Stjepan Brešan zahvalio je natjecateljima na uloženom trudu kao i ocjenjivačkom žiriju koji su svoj dio posla obavili vrhunski i profesionalno, te na kraju pozvao sve goste ovog natjecanja da budu gosti Trogira i idućega ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙